Hopp til hovedinnhold

Branschlösningar för affärssystem - hur ska du välja?

Är det dags för dig att byta affärssystem? Att identifiera rätt leverantör och analysera funktioner i systemen kan vara ett omfattande arbete för dig. Finns det några branschlösningar för affärssystem som kan passa? En bra start för dig kan vara att se på din bransch och vilka leverantörer som har erfarenheter, kunder eller lösningar som kan passa ditt företag. När vi pratar om branschlösningar för affärssystem så tänker vi på att man har processer eller flöden som är lika. Till exempel flöden i ett grossistföretag. Där pratar vi om ett sälj och logistikflöde som i många fall i grunden är ganska likt, men där vissa branschspecifika krav kan vara nyckeln till vilken leverantör du väljer. Ett exempel är fiskgrossister som nu efter nyåret har kraven på sig att rapportera sina försäljningar till Havs- och Vattenmyndigheten via ett elektroniskt system. Det medför speciella lösningar i tillägg till det vanliga logistikflödet som behöver lösas. Automatisering av rapporteringen är en nyckel för en fiskgrossist med stora mängder transaktioner.

Våra branschlösningar för affärssystem – rätt process för rätt flöden

Direktkonsult har genom åren arbetat i väldigt många branscher och med företag som har olika typer av processer och flöden. Det ger oss en stor erfarenhet av många branscher och hur man skapar automatiseringar och effektiva flöden i affärssystemet för ditt företag eller bransch. Exempel på branschlösningar:

  • Grossister med digitala lösningar för försäljning och plock.
  • Fiskbranschen med digitalisering av spårbarhetsrapportering av fisk.

Tjänsteföretag med projekt, som till exempel kräver molnbaserade affärssystem När du kontaktar en leverantör, var noga med att beskriva dina processer och flöden. En leverantör med bred erfarenhet kanske inte har jobbat just i din specifika bransch men kan förstå vilka behov av system ni behöver. Det finns många företag som i grunden arbetar likt, oavsett vad de säljer. Alla är inte lika unika som man tror, och vi som systemleverantörer ska kunna ge er goda råd och effektiviseringar vi fått med oss genom vår erfarenhet. Letar du efter en speciell lösning för just din bransch – kontakta oss gärna för mer information.

Krav när du väljer affärssystem

Vi har tagit fram en guide där vi ger dig matnyttiga tips på vad du bör tänka på när du ska byta affärssystem. Läs mer här.