Hopp til hovedinnhold

Hur väljer man affärssystem?

Är det dags för dig att byta affärssystem? Hur väljer man affärssystem egentligen? Att identifiera rätt leverantör och analysera funktioner i systemen kan vara ett omfattande arbete för dig. Finns det några specifika branschlösningar som kan passa? En bra start för dig kan vara att se på din bransch och vilka leverantörer som har erfarenheter, kunder eller lösningar som kan passa ditt företag.

Branschlösningar

När vi pratar om branschlösningar för affärssystem så tänker vi på att man har processer eller flöden som är lika. Till exempel flöden i ett grossistföretag. Där pratar vi om ett sälj och logistikflöde som i många fall i grunden är ganska likt, men där vissa branschspecifika krav kan vara nyckeln till vilken leverantör du väljer. Ett exempel är fiskgrossister som nu efter nyåret har kraven på sig att rapportera sina försäljningar till Havs- och Vattenmyndigheten via ett elektroniskt system. Det medför speciella lösningar i tillägg till det vanliga logistikflödet som behöver lösas. Automatisering av rapporteringen är en nyckel för en fiskgrossist med stora mängder transaktioner.

Våra branschlösningar – rätt process för rätt flöden

Direktkonsult har genom åren arbetat i väldigt många branscher och med företag som har olika typer av processer och flöden. Det ger oss en stor erfarenhet av många branscher och hur man skapar automatiseringar och effektiva flöden i affärssystemet för ditt företag eller bransch. Exempel på branschlösningar:

  • Grossister med digitala lösningar för försäljning och plock.
  • Fiskbranschen med digitalisering av spårbarhetsrapportering av fisk.

Om ditt tjänsteföretag behöver molnbaserade affärssystem för projekt, är det viktigt att du kommunicerar dina specifika processer och flöden när du kontaktar en leverantör. Även om en leverantör med omfattande erfarenhet kanske inte har arbetat inom just din bransch tidigare, har de förmågan att förstå dina unika systembehov. Många företag, oberoende av deras produkt eller tjänst, har liknande grundläggande arbetsprocesser – företag är därför inte så unika som de kan verka. Som systemleverantörer kan vi erbjuda värdefulla insikter och effektiviseringar som vi har samlat genom vår erfarenhet. Tveka inte att kontakta oss för mer information om du söker en skräddarsydd lösning anpassad för din specifika bransch.

Krav när du ska välja affärssystem

Vi har tagit fram en guide med matnyttiga tips för dig som ska välja affärssystem och vad du bör tänka på vid ett byte. Läs mer här.