Hopp til hovedinnhold

Fisk Idag har full kontroll på hela affären

”Innan det här projektet skulle jag säga att jag jobbat i blindo. Jag har inte kunnat ha kontroll, vi har haft prissättningar som varit baserade på uppemot 10 år gamla omräkningstal. Den stora effekten är att jag numera har full kontroll på hela affären vilket har genererat ökad lönsamhet." – Emmy Bonnevier, VD på Fisk Idag.

Skaldjur- och fiskgrossist

Fisk Idag är en fisk- och skaldjursgrossist som levererar till Sveriges bästa restauranger och butiker. De erbjuder ett brett sortiment av bl.a. färsk fisk, skaldjur, rökt & gravat, delikatesser & lakeprodukter, fryst, sushi, kaviar & rom, sill, ostron & musslor samt egenproducerat.

Fisk Idag är ett dotterbolag till Nordward som idag består av fyra leverantörer i Sverige och Danmark. Även de arbetar med att leverera färsk fisk, skaldjur, fryst, egenproducerat och asiatisk kolonialt.

Bolaget har en lång lokal förankring med hög kundnöjdhet, kunskap och service. Tillsammans med de andra tre bolagen erbjuds ett fullsortiment av tjänster och produkter.

Utmaning

Inom fiskbranschen skärptes kraven gällande spårbarhet under 2019. Alla aktörer i branschen skulle dagligen rapportera partihändelser.

Fisk Idag arbetade tidigare i tungrodda processer där man hade svårt att få kontroll på verksamheten, problem med prissättningar, lagret var inte optimerat och spårbarheten behövde digitaliseras.

Så fort projektet är klart börjar verkligheten. Då känns det tryggt att ha Cloud Connection som partner. Om något skulle uppstå har man alltid någon som är kompetent, kunnig och villig att hjälpa till.
Christian Ahlin

IT-chef på Nordward

Lösning

Vi på Cloud Connection har implementerat vårt egenutvecklade spårbarhetssystem SPÅRA kombinerat med WMS-systemet MobilLager hos Fisk Idag. Detta för att försäkra sig om att leva upp till Havs- och Vattenmyndighetens nya spårbarhetskrav på daglig partirapportering.

Fisk Idag har digitaliserat verksamheten, ökat plocksäkerheten till 98 %, minskat sin miljöpåverkan samt omfördelat sin personalstyrka från 11 till enbart 5 på lagret - allt detta med hjälp av Cloud Connection och våra verktyg Visma Business, MobilLager och SPÅRA.

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Johannes Halvarsson

Försäljningschef, Sverige