Hopp til hovedinnhold
Visma.net och lagerhantering för medtech-företag

Effektivisera ditt medtech-lager: 5 tips för att optimera spårbarhet, förfallodatum och batchnummer

Medtech-branschen växer alltmer och gör lagerhantering allt viktigare. Att effektivisera sitt lager med fokus på uppföljning och kontroll av spårbarhet, serienummer, batchnummer och förfallodatum är inte bara viktigt för att nå resultat, utan också för att följa lagar och regler.

På Cloud Connection är vi därför stolta över att erbjuda en mängd lösningar för de utmaningar som företag inom medicinteknik står inför. I det här blogginlägget har vi dessutom samlat fem enkla tips för att få kontroll på sitt lager och nå resultat.

Varför är det viktigt att effektivisera sitt lager?

Innan vi går in på tipsen för att effektivisera sitt lager är det viktigt att förstå vad det ger för fördelar för medtech-företag. Bristen på noggrann och lättillgänglig data kan nämligen sätta käppar i hjulet när de försöker fatta välgrundade beslut om investeringar och tillväxt. Detsamma gäller när det handlar om att effektivisera och ha full kontroll över sitt lager, eftersom felaktig information kan resultera i ineffektiva processer eller förlorade intäkter.Det kan vara särskilt problematiskt om de tidigare använda systemen inte erbjuder de nödvändiga verktygen för analys, rapportering och uppföljning. Som ett resultat famlar många i mörkret när de försöker förstå var deras verksamhet står och vad de behöver fokusera på för att bli mer lönsamma.

Tips 1. Spårbarhet: Följ dina produkter från början till slut

Inom medicinteknik är spårbarhet av produkter viktigt för att effektivisera sitt lager; att kunna följa en produkt från tillverkning till leverans till kund är avgörande för att säkerställa kvalitet och säkerhet.

Här har vi på Cloud Connection lång erfarenhet av att implementera lösningar för spårbarhet som hjälper våra kunder att ha full kontroll över sina lager, bland annat i det integrerbara spårbarhetssystem SPÅRA som ger dig full kontroll över dina produkter – från inköp och produktion till försäljning.

Tips 2. Uppföljning av serienummer och batchnummer

För medtech-företag är uppföljning av serienummer och batchnummer en kritisk komponent för att kunna hantera produktkvalitet och säkerhet. Om det uppstår problem med en produkt ute hos en kund är det nödvändigt att snabbt kunna identifiera alla ordrar som innehåller produkter från samma batch. Se till att ditt företag har tydliga och effektiva rutiner för att dokumentera och spåra serienummer eller batchnummer från produktion till leverans, vilket kommer underlätta hanteringen av eventuella kvalitetsproblem och öka förtroendet hos dina kunder.

Tips 3. Förfallodatum: Hantera din lagerstyrning smart

Förfallodatum är en annan viktig aspekt inom medtech-branschen. Att kunna sätta förfallodatum på produkter och styra lagerutflödet utifrån dessa datum är avgörande för att minimera svinnet och säkerställa att produkterna är säkra att använda.

Tips 4. Ekonomisk uppföljning: Få koll på dina affärsresultat

För att kunna fatta välgrundade beslut inom medicinteknik är det viktigt att ha en bra översikt över sin ekonomi. Vi på Cloud Connection erbjuder därför inte bara lösningar för lagerhantering utan också kraftfulla hjälpmedel för ekonomisk rapportering och uppföljning i våra Business Intelligence-verktyg . På så sätt kan ni enkelt följa upp försäljningsstatistik och få insikter inom medicinteknik som hjälper er att rikta er utveckling och interna satsningar på rätt områden.

Tips 5. Unik lösning anpassad för medtech-företag

Cloud Connection har lång erfarenhet av att leverera Vismas produkter för företag inom medtech-branschen, men vår styrka ligger i vår förmåga att anpassa dessa system till varje kunds specifika behov.

Vi förstår att varje företag som arbetar med medicinteknik är unikt och har olika krav när det gäller ekonomi, lager och spårbarhet. Därför utvecklar vi skräddarsydda integrationer och tilläggsprodukter för att säkerställa att våra kunder får exakt det de behöver.

WMS/lagerhanteringssystem: Verktyg för ökad kontroll på lagret

Med ett WMS/lagerhanteringssystem får du bättre kontroll och spårbarhet över ditt lager. Dessutom får du med handdatorer som minimerar risken för mänskliga fel. Vi på Cloud Connection erbjuder olika alternativ som BxLogistics, Ongoing WMS eller Bitlog WMS.

Läs mer om hur våra WMS-system kan effektivisera ditt lager.

Varför välja Cloud Connection som partner inom medicinteknik?

Om du arbetar inom medtech-branschen och behöver hjälp med att effektivisera ditt lager är Cloud Connection din pålitliga partner. Vi har redan hjälpt många ledande företag specialiserade på medicinteknik, och har en tydlig bild över branschens krav.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta med medtech-företag, förstår deras unika krav på spårbarhet, serienummer, batchnummer, förfallodatum och uppföljning, och skapar lösningar som är anpassade efter deras specifika behov inom medicinteknik. Vi har alltid ett nära samarbete med våra kunder även efter implementeringsfasen, och fortsätter vara en aktiv partner genom hela samarbetet.

Vill du veta mer om våra lösningar inom medicinteknik? Kontakta oss idag för att ta nästa steg mot en mer effektiv lagerhantering!