Hopp til hovedinnhold

Mockberg växer med Visma.net och integrationer

"Utan Visma.net och integrationer till övriga system hade vi inte klarat oss.” – Elvira Eriksson, VD på Mockberg.

Integrationer av webbshop och tredjepartslager till Visma.net

För ett ungt och snabbväxande företag kan ett bra systemstöd vara skillnaden som ger förutsättningarna för succé. För Mockberg, vars försäljningsflöden helt är beroende av digitala processer var integrationer och rätt affärssystem en stor nyckel till framgången.

Viktigt för Mockberg var att se hur företaget skulle se ut om några år. Med Visma.net kunde vi hjälpa Mockberg med automatisering av deras flöden, från försäljning till fakturering.

Utmaning

Mockberg har sedan starten i studentrummet för fem år sedan haft en strategi att växa med hjälp av system och externa leverantörer för ekonomi, produktion och leveranser. Det kräver att de själva har full översikt över processerna och att systemen är integrerade med varandra.

  • Minimera den manuella hanteringen av en order.
  • Automatisera administration av fakturor för att förenkla samarbete med extern ekonomiavdelning.
  • Utveckla integrationer mellan nyckelsystem som webbshop och tredjepartslogistik för utleveranser.
  • Finna ett affärssystem som kan växa tillsammans med företagets expansion.
Det var väldigt manuella processer tidigare, idag hade vi behövt minst en heltidsanställd för administrationen om vi inte valt att investera i Visma.net
Elvira Eriksson

VD på Mockberg

Lösning

Cloud Connection levererar nu Visma.net till Mockberg, samt att affärssystemet är integrerat med både webbshop och logistikleverantörens system. Därmed är nu alla deras system sammankopplade, vilket var viktigt för företaget.

Företaget startade, som så många andra, med manuella processer för att hantera kunder och ordrar. Det var faktiskt Google Drive som var nyckeln i starten för att lagra all information. Sedan ett par år tillbaka är Visma.net i drift och nu har de förståelse för hur ett modern webbaserat affärssystem kan underlätta och hjälpa i den dagliga driften.

Ett exempel är ekonomi där de har en extern leverantör för bokföringen. Med Visma.net och tjänsterna AutoInvoice och AutoPay kunde företaget automatisera sina flöden.

  • Visma AutoPay hanterar alla banktransaktioner och återrapportering direkt in i Visma.net.
  • Visma.net AutoInvoice mottagartjänst levererar alla fakturor direkt in till Visma.net för kontering och godkännande.

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Jonas Devhagen

Konsult ERP, Göteborg