Hopp til hovedinnhold

Visma.net Payroll

Visma.net Payroll är ett molnbaserat lönesystem för små och stora företag. Ett lättanvänt digitalt löneprogram som kan användas fristående eller integrerat med ert affärssystem.

Molnbaserat löneprogram

Visma.net Payroll ger dig som löneansvarig ett användarvänligt lönesystem med full översikt och kontroll i realtid. Du får smarta funktioner för att hantera löneutbetalningar, semester, frånvaro, tid samt resor och utlägg.

Med ett molnbaserat löneprogram behöver du varken tänka på stora investeringskostnader eller uppdateringar. Du betalar per anställd och systemets uppgraderingar sker automatiskt. Om lagar och regler ändras uppdateras detta utan fördröjning i lönesystemet.

Visma.net Payroll är utvecklat för att integreras med Visma.net och automatiserar stora delar av lönekörningarna.

Funktioner i lönesystemet:

Hanterar alla lönearter
Visma Payroll är branschoberoende lönesystem och har färdiga lönearter för både privat och offentlig sektor. Du kan även skapa egna efter behov.

Arbetsgivarintyg direkt från systemet
Via integrationen mot arbetsgivarintyg.se kan du enkelt plocka fram intyg för digital signatur.

Kalendarium för snabb överblick
Du kan enkelt följa upp en anställds närvaro- och frånvarotid med fördelning på antal kalenderdagar, arbetsdagar och timmar.

Rätt lön vid rätt tidpunkt
Lönesystemet räknar automatiskt ut hur mycket avdrag eller ersättning en anställd ska ha för en viss dag. Du behöver inte längre ha koll på dina kollegors löner under månaden.

Smidig frånvaroregistrering
Systemet håller koll på alla frånvaroregler som finns enligt lag. Den beräknar sedan lönen utifrån de olika frånvaroorsaker som angivits i registreringen.

Semesterlönen beräknas automatiskt
Vid beräkning av semesterlön tar systemet hänsyn till företagets semesterpolicy, förskottssemester, kollektivavtal och semesterlagen.

Retroaktiv löneberäkning
Oavsett om du vill göra en eller flera löneändringar så sköter systemet uträkningen per automatik.

Enkelt att hantera massregistrering
Det är enkelt att göra en massregistrering av exempelvis lunchkuponger, gruppförsäkringar m.m.

Bevakning av gränsvärden
Systemet bevakar automatiskt gränsvärden av olika saldon i statistik- och personalregistret. Det går även att bevaka på datum. Gränsvärden finns med i bevakningslistan samt visas i löneberäkningen.

Rapporter
Skapa egna rapporter eller använd de som finns färdiga i systemet. Rapporterna kan behörighetsstyras enligt avdelning, personalkategori, chef, anställningstid, kostnadsställe eller nivå 4.

GDPR-säkert
Alla uppgifter om dina medarbetare hanteras i enlighet med GDPR.

Integration mot försystem
Om ditt företag har ett försystem för tids- löne- eller frånvarotransaktioner kan vi enkelt importera dessa till Visma.net Payroll.

Fler fördelar med Visma.net Payroll

Visma.net Payroll erbjuder många smarta funktioner för dig och dina anställda. Exempelvis kan systemet räkna ut bilförmån via en integration mot Skatteverkets API. Via API:et kan du även enkelt göra en FOS-förfrågan. Systemet har även PA-stöd som gör det möjligt att följa upp hälsoundersökningar, utbildningar, m.m.

Det är enkelt att komma igång med Vismas molnbaserade löneprogram och att byta från ett annat lönesystem – vi hjälper dig att byta system smidigt och smärtfritt!

Funderar du på om vårt lönesystem passar din verksamhet? Låt mig visa dig! (OBS! Vi kan inte hjälpa dig med dina personliga lönefrågor)

Ulrika Hägglund

Konsult ERP, Göteborg

010-173 61 02

Vi erbjuder flera olika lösningar till våra kunder