Hopp til hovedinnhold

Lofotprodukt AS lägger grunden för framtida tillväxt med Business NXT

En helt ny lösning i Business NXT hjälper Lofotprodukt att effektivisera och digitalisera sina affärsprocesser, vilket gör dem rustade för att möta framtida tillväxt.

Lofotprodukt är ett sjömatsföretag med huvudkontor i Leknes, Norge. De har sedan 1994 producerat fisk- och sjömatsprodukter för dagligvaru- och storhushållsmarknaden.

Vi har haft turen att få följa detta hörnstenföretag från den lovande starten till nationell expansion och vidare på resan från klassiska serverbaserade system till det moderna molnbaserade Business NXT.

En koncern – ett system

Lofotprodukt är en del av Insula-koncernen som består av flera skandinaviska sjömatsföretag. Ett av de viktigaste målen när de valde Business NXT var att utnyttja synergieffekterna av att ha en gemensam redovisningslösning för de olika företagen.

Fördelen med att använda Business NXT från Visma Software är att företag som Lofotprodukt kan skräddarsy sina egna ERP-plattformar i molnet. Med stor flexibilitet och ett öppet API är möjligheterna nästan oändliga.

Sömlös samverkan med Online Control

Skräddarsydda lösningar var viktiga för Lofotprodukt eftersom de hade infört produktionssystemet Online Control från Ecit Wlcom som täcker alla processer och behov inom livsmedelsproduktion, samt de krav som ställs av dagligvarumarknaden och myndigheterna.

Denna lösning integreras med Business NXT, vilket resulterar i färre manuella processer, sömlös samverkan mellan system, enklare åtkomst till data, bättre informationsflöde och ökad kontroll – så att de anställda kan fokusera på att föra företaget in i framtiden.

Vi har valt Business NXT eftersom det är ett flexibelt och framtidsinriktat system vi kan växa med. Vi är imponerade av Vismas förmåga att utveckla innovativa system och tror att detta kommer att ge oss effektivitet i många processer. Cloud Connection gjorde ett gott intryck genom hela processen. De var väl förberedda inför mötena, hade kunskap om våra behov och var en bra diskussionspartner redan från början för att hitta de bästa lösningarna.
Sigvald Rist

Administrerende Direktør, Insula Norge

Utvecklad i samarbete med branschen

Lösningen vi har tagit fram tillsammans med Ecit Wlcom AS är anpassad för livsmedelsbranschen och har stort fokus på effektivisering, digitalisering, EDI samt lager- och logistikhantering.

Kombinationen av ERP och produktionsstyrning för livsmedelsbranschen är en unik innovation som gör det möjligt för ett varumärkesföretag som Lofotprodukt att möta framtida behov från både branschen och kunderna.

En uppdaterad och framtidsinriktad lösning

"Vi är mycket glada över att Lofotprodukt AS vill fortsätta som kund. Från första mötet märkte vi att de är mycket framtidsinriktade och redo för en vardag i molnet. Vi ser fram emot att hjälpa andra livsmedelsföretag på samma resa", säger Arne Fure, KAM på Cloud Connection.

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Fredrik Lindblad

Konsult ERP, Sverige