Hopp til hovedinnhold

Attollo sparar både tid och pengar med en automatiserad projekthantering i Severa

Attollo sparar numera flera dagar på att slippa fakturera och bokföra manuellt.

Möt vår kund Attollo

I filmen får du möta VD Thomas Pettersson, Affärsutvecklingschef Daniel Fosselius och Teamchef och Projektledare Maria Sjörs där de berättar om deras upplevelse med projekthanteringsverktyget Severa och oss på Cloud Connection som partner.

Vilka är Attollo?

Attollo, som grundades år 2007, är ett konsultföretag med specialisering inom Analytics som innefattar Datawarehouse, Business Intelligence, analys och planering. Deras särskilda kompetens hjälper klienter att få en djupare förståelse för sin verksamhet. Med närmare 90 medarbetare och en imponerande portfölj som omfattar mer än 100 kunder är Attollo en väletablerad aktör på marknaden.

I projektet där vi implementerade Severa hos Attollo, var både VD:n Jonas Boström och affärsutvecklingschefen Daniel Fosselius aktiva deltagare. De utförde implementationen tillsammans med vårt Severa-team, Henrik Muhl och Jonas Fosselius.

Användandet av Visma.net Project Management har kortat ner vår process för tidrapportering och fakturering avsevärt, och kostnaden för manuell bokföring är nästan helt borta.
Jonas Boström

VD på Attollo

Attollo Visma.net Project Management

Utmaningar Attollo hade med sitt gamla system

Attollo använde ett egenutvecklat tidsregistreringsprogram som inte hade integrerats med deras affärssystem, Visma Administration. Detta innebar att de var tvungna att manuellt bokföra information mellan tidsregistreringsprogrammet och Visma Administration. Dessutom följde de upp sina projekt i komplicerade Excel-ark. När företaget växte och började hantera större projekt, insåg de att Excelfilerna inte längre kunde hantera de nya kraven. Därför började de söka efter en lösning med ett kraftfullt projekthanteringsverktyg som integrerades direkt med affärssystemet. Det var då vi Cloud Connection kom in i bilden.

Severa sparar de både tid och pengar

Tack vare sin nya systemlösning har de nu fullständig kontroll över hela flödet från projektstart till fakturering av kunder. Tidigare var VD:n Jonas Boström tvungen att ägna flera dagar åt att fakturera sina över 100 kunder samtidigt som mycket efterarbete fick läggas för bokföring, eftersom alla fakturor manuellt behövde läggas in i Visma Administration. Nu kan de enkelt fakturera direkt från Severa och bokföring sker med ett knapptryck.

Utöver detta har de dessutom automatiserat och effektiviserat många steg i sin projekthantering, vilket har resulterat i både tids- och kostnadsbesparingar.

Samarbetet med oss på Cloud Connection

Vi tror att Attollo framför allt har uppskattat vårt samarbete på grund av vår omfattande erfarenhet av Severa och det faktum att vi på Cloud Connection använder systemet själva. Detta har gett oss en djup förståelse för lösningen och möjliggjort att vi kunnat föreslå många effektiva processer till Attollo för att underlätta deras dagliga arbete. Dessutom har vi varit snabba i vår kommunikation, levererat enligt överenskommelse och hållit oss till den avtalade tidsplanen.

Läs mer om Attollo.

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Silvia Ko

Marknadsansvarig, Stockholm