Hopp til hovedinnhold

Kvalitetsfisk har full kontroll på sitt lager

”Efter drygt ett år i drift med MobilLager och SPÅRA så har vi full kontroll på vårt lager” – Emmy Bonnevier, Head of Business på Kvalitetsfisk.

Nya myndighetskrav blev starten på Kvalitetsfisks digitaliseringsresa

Dygnet runt, sju dagar i veckan de senaste 30 åren har Kvalitetsfisk fokuserat på att importera och leverera fisk och skaldjur från hela världen. Med nya rapporteringskrav ifrån Havs- och Vattenmyndigheten behövdes Cloud Connections anpassning SPÅRA kopplas på affärssystemet.

Utmaning

Inom fiskbranschen skärptes kraven vad gäller spårbarhet under 2019. Alla aktörer i branschen ska dagligen rapportera partihändelser.

Kvalitetsfisk arbetar dagligen för att säkerställa kundernas behov av högsta kvalitet på råvaror. Spårbarhet är en naturlig och viktig del i detta, allt för att säkerställa en obruten kedja från hav till kund. Samma obrutna kedja ska kunna följas i affärssystemet och samtidigt rapporteras in till Havs- och Vattenmyndigheten.

Efter bara drygt ett år i drift med MobilLager 2.0 och SPÅRA så har vi full kontroll på vårt lager. Vi har näst intill eliminerat felpackning av varor, fått effektivare inventeringar samt sänkt lagervärdet med över 2 miljoner kronor vilket vi är enormt glada för. Detta, trots att vi utökar vår produktportfölj kontinuerligt.
Emmy Bonnevier

Head of Business Development på Kvalitetsfisk

Lösning

Cloud Connection har nu implementerat spårbarhetssystemet SPÅRA kombinerat med WMS-systemet MobilLager. Detta för att försäkra sig om att leva upp till Havs- och Vattenmyndighetens nya spårbarhetskrav på daglig partirapportering.

Kvalitetsfisk har inte bara underlättat rapportering av partiinformation utan tagit mycket bättre kontroll över sitt lager och minskat lagervärdet med 2 miljoner.

  • Minskat lagervärde med 2 miljoner.
  • Sparat 2 miljoner i administration.
  • Ökad kontroll av utgående varor.

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Jonas Devhagen

Konsult ERP, Göteborg