Hopp til hovedinnhold

Akershus energi har valt Business NXT som en del av sin digitaliseringsstrategi

Som en del av sin digitaliseringsstrategi har Akershus Energi valt att byta ERP-system.

Vår norska kund Akerhus Energi har valt att köra Business NXT med oss på Cloud Connection som partner. Med Business NXT får de ett molnbaserat ERP-system som samlar alla affärsprocesser som ekonomi, löner, rapportering och projektledning i samma system. Detta innebär färre manuella processer, system som kommunicerar med varandra, förenklad tillgång till data och förbättrat informationsflöde.

Erling Paulsen och Kim Grøsle, avtalssignering, Akershus Energi, Cloud Connection
Erling Paulsen (Team Lead, Energi) och Kim Grøsle (Ekonomichef, Akershus Energi)

En ren molnlösning för framtiden

Business NXT är en ren molnlösning från Visma Software, och valet att byta till Business NXT är en del av Akerhus Energis digitaliseringsstrategi. Lösningen möjliggör gränslösa möjligheter med öppet API, så att företag har möjlighet att skräddarsy sin helt egna ERP-plattform i molnet. Business NXT lanserades i Norge den 4 maj 2023, men vi på Cloud Connection har hjälpt kunder implementera lösningen sedan maj 2022.

Vi har valt Business NXT eftersom det verkar vara ett flexibelt och framtidsorienterat system som vi kan växa med. Vi är imponerade av Vismas förmåga att utveckla innovativa system och tror att detta kommer att ge oss effektivitet i många processer. Cloud Connection gjorde ett bra intryck genom hela processen. De var väl förberedda för mötena, hade kunskap om branschen och var en bra diskussionspartner redan från starten för att hitta de bästa lösningarna för våra behov.
Kim Grøsle

Ekonomichef på Akershus Energi

Utvecklad i samarbete med branschen

Vi har tagit fram en lösning för energibranschen och utvecklat den tillsammans med våra kunder under mer än 20 år, vilket har gett oss god kunskap och erfarenhet av denna bransch. Lösningen har sömlös datainsamling från tim- och arbetsordersystemen ISY JobTech, SpeedyCraft och PowerCatch, samt logistik och lagerhantering.

Detta ger energikoncernerna en modern och uppdaterad lösning för projektledning och löneutbetalningar, oavsett om timmar och material ska kostnadsföras, aktiveras eller faktureras som anläggningsbidrag. Tillhörande rapportmodul säkerställer uppdaterad rapportering och uppfyller kraven från NVE och eRapp 2.

Vi är mycket glada över att välkomna Akershus Energi som kund. Från det första mötet märkte vi att de är mycket framåtblickande och redo för en vardag i molnet. Vi ser fram emot att hjälpa andra energiföretag på samma resa.
Erling Paulsen

Chef för Energi på Cloud Connection

Nyfiken på hur våra lösningar kan passa din verksamhet? Hör av dig idag för ett förutsättningslöst möte!

Fredrik Lindblad

Konsult ERP, Sverige