Hopp til hovedinnhold
direktkonsult logga

Ekonomi och Affärssystem Norden AB blir ny majoritetsägare i Direktkonsult

Ekonomi och Affärssystem Norden AB blir ny majoritetsägare i Direktkonsult och bildar tillsammans en ännu starkare partner till Visma Software.

Ekonomi och Affärssystem Norden har sedan snart 10 år tillbaka levererat marknadsledande tjänster inom Affärssystem från Visma Software.

Ekonomi och Affärssystem Norden är en del av den Norske koncernen ØkonomiBistand som grundandes 1990 och har sedan dess växt till att bli en ledande nordisk leverantör av ERP, HRM, CRM lösningar. ØkonomiBistand är den ledande Visma partnern i Norge med branschens högsta kundnöjdhet. Gruppen har över 3000 kunder och 150 anställda i Norge och Sverige med en samlad omsättning på ca 240 miljoner.

Sedan Juni 2021 är Equip capital majoritetsägare i gruppen och förvärvet av Direktkonsult är en del i strategin att bli en nordisk marknadsledare för molnbaserade system.

Sammanslagningen med Direktkonsult är ett viktigt steg i satsning på den svenska marknaden.

Direktkonsult fick nyligen den prestigefyllda utmärkelsen Årets tillväxtpartner från Visma Software då det lyckades växa med 46% inom sina molntjänster. Med en framåtlutad inställning och en stabil bakgrund har Direktkonsult levererat ERP-tjänster med stort kundfokus och hög kundnöjdhet i närmare 30 år.

Vi är otroligt glada för att få slå oss samman med en samling så kompetenta, motiverade människor som de anställda på Direktkonsult. Vi har följt varandras resa och har även under åren haft framgångsrika samarbeten. Tillsammans kommer vi stå väl rustade för att ta vara på de möjligheter som den växande ERP marknaden nu innebär. Med en allt snabbare migrering till molnet och ökad efterfrågan på systemstöd och tjänster kommer vi med samlade krafter kunna stötta våra kunder ännu bättre säger Carl-Fredrik Ahnsberg VD för Ekonomi och Affärssystem Norden

Med vårt gemensamma fokus på att alltid leverera bästa tänkbara lösning för våra kunder kommer Ekonomi och Affärssystem Norden och Direktkonsult bli en attraktiv samarbetspartner för företag som söker en systemleverantör som är med och stöttar verksamheten innan under och lång tid efter en systemimplementation säger Krister Selenius VD Direktkonsult.

Kontaktuppgifter

Carl-Fredrik Ahnsberg VD Ekonomi och Affärssystem Norden Ab

Carl-Fredrik.Ahnsberg@Easystem.se

Krister Selenius VD Direktkonsult

Krister.Selenius@direktkonsult.se

Vad kan ni göra?

För att lämna några tips, så är det att identifiera de mest kritiska processer och se över dessa, om företaget kan digitalisera dessa och erbjuda flexibilitet till de anställda. Ta kontakt med sin systemleverantör och höra sig för om vad för lösningar som finns och processen kring att implementera dessa.

Allt är görbart, nästan, om viljan finns hos arbetsgivaren och om företaget vill fortsätta att vara konkurrenskraftigt in i det nya normala!

Skrivet av Anders Eriksson, säljare på EA System.

Förutsägbara kostnader

Vismas molnbaserade affärssystem levereras som en abonnemangslösning. Det innebär att du inte behöver göra en stor investering i licenser. Företaget får en fast kostnad per månad i förhållande till hur många användare du har i systemet. Fördelen med detta är en bättre översikt över företagets ekonomi samtidigt som det ger större förutsägbarhet. Detta leder i sin tur till minskade infrastrukturkostnader för underhåll av servrar och programvaror.

Säkerhet

Med hjälp av molnbaserade lösningar uppfyller du kraven på säkerhet. Med Visma.net behöver du inte oroa dig för att hantera din säkerhetskopia. All viktig data och information lagras i lösningen och i enlighet med lagringskraven på svensk mark. För att säkerheten ska vara så hög som möjligt har Visma säkerställt de tekniska och organisatoriska processerna.

Integration och implementering

Visma.net kan via sitt API enkelt integreras med andra lösningar. Detta innebär att om du idag har köpt andra system kan de integreras med Visma.net för datautbyte. Dessutom skräddarsys lösningen så att den passar dina behov och önskemål. Vi hjälper självklart dig genom hela genomförandeprocessen och tar hand om alla steg som är inblandade i att implementera och utbilda i affärssystemet.

  • Enkelt att förstå prissättningen av affärssystemet
  • Betala endast för de moduler och antal användare som behövs
  • Börja smått och växla upp när ni växer
  • Flexibiliteten möjliggör för er att sitta kvar i systemet under många år

Lång erfarenhet av Visma affärssystem

Vi på EA System är specialister på affärssystemen Visma.net och Visma Business. Vi kan hjälpa till med allt från att kartlägga era behov till att projektleda och implementera systemet. Hör av dig till oss för ett förutsättningslöst möte!