Hopp til hovedinnhold
direktkonsult logga

Ekonomi och Affärssystem Norden AB blir ny majoritetsägare i Direktkonsult

Direktkonsult

Ekonomi och Affärssystem Norden AB blir ny majoritetsägare i Direktkonsult och bildar tillsammans en ännu starkare partner till Visma Software

Ekonomi och Affärssystem Norden har sedan snart 10 år tillbaka levererat marknadsledande tjänster inom Affärssystem från Visma Software.

Ekonomi och Affärssystem Norden är en del av den Norske koncernen ØkonomiBistand som grundandes 1990 och har sedan dess växt till att bli en ledande nordisk leverantör av ERP, HRM, CRM lösningar. ØkonomiBistand är den ledande Visma partnern i Norge med branschens högsta kundnöjdhet. Gruppen har över 3000 kunder och 150 anställda i Norge och Sverige med en samlad omsättning på ca 240 miljoner.

Sedan Juni 2021 är Equip capital majoritetsägare i gruppen och förvärvet av Direktkonsult är en del i strategin att bli en nordisk marknadsledare för molnbaserade system.

Sammanslagningen med Direktkonsult är ett viktigt steg i satsning på den svenska marknaden.

Direktkonsult fick nyligen den prestigefyllda utmärkelsen Årets tillväxtpartner från Visma Software då det lyckades växa med 46% inom sina molntjänster. Med en framåtlutad inställning och en stabil bakgrund har Direktkonsult levererat ERP-tjänster med stort kundfokus och hög kundnöjdhet i närmare 30 år.

Vi är otroligt glada för att få slå oss samman med en samling så kompetenta, motiverade människor som de anställda på Direktkonsult. Vi har följt varandras resa och har även under åren haft framgångsrika samarbeten. Tillsammans kommer vi stå väl rustade för att ta vara på de möjligheter som den växande ERP marknaden nu innebär. Med en allt snabbare migrering till molnet och ökad efterfrågan på systemstöd och tjänster kommer vi med samlade krafter kunna stötta våra kunder ännu bättre säger Carl-Fredrik Ahnsberg VD för Ekonomi och Affärssystem Norden

Med vårt gemensamma fokus på att alltid leverera bästa tänkbara lösning för våra kunder kommer Ekonomi och Affärssystem Norden och Direktkonsult bli en attraktiv samarbetspartner för företag som söker en systemleverantör som är med och stöttar verksamheten innan under och lång tid efter en systemimplementation säger Krister Selenius VD Direktkonsult.

Kontaktuppgifter

Carl-Fredrik Ahnsberg VD Ekonomi och Affärssystem Norden Ab
carl-fredrik.ahnsberg@cloudconnection.se

Krister Selenius VD Direktkonsult
krister.selenius@cloudconnection.se