Hopp til hovedinnhold

Så motiverar du ledningen att investera i ett nytt affärssystem

Om du läser det här har du förmodligen lagt märke till bristerna med ert nuvarande affärssystem. Du kanske har tröttnat på ineffektiva och tidskrävande rutiner eller att se hur företaget halkar efter i digitaliseringen? Du kanske till och med kommit till insikten att ett nytt affärssystem skulle göra dig och medarbetarna mer effektiva och företaget lönsammare? Då har du hamnat rätt. I den här guiden ger vi några tips på hur du motiverar dem att investera i ett nytt affärssystem och vad du ska fokusera på i din framställan.

  1. AVKASTNING PÅ INVESTERINGEN ÄR A OCH O Ledningen är kanske inte lika insatt i funktionaliteten och möjligheterna som ryms i ett modernt affärssystem, och är därför mindre benägen att se det potentiella värdet i att byta till ett nytt system.
  2. LEDNINGEN ÄR BESLUTSFATTARE - GE DEM NÅGOT ATT FATTA BESLUT KRING Bra beslutsfattare uppskattar ärlighet och effektivitet, så gå rakt på sak.
  3. VISA PÅ VÄRDET För att visa på värdet av ett nytt affärssystem bör du samla berörda delar av företaget kring några punkter. Vi visar vilka.
  4. BELYS BEHOVET AV ETT NYTT AFFÄRSSYSTEM MED FALLSTUDIER Förändringar är avgörande för att företag ska kunna växa.
  5. UTBILDA Ett sätt att erbjuda indirekta lösningar på angelägna, men övergripande problem, är att undersöka relevant utbildningsmaterial och presentera det för ledningen.

Läs mer om hur du motiverar du ledningen att investera i ett nytt affärssystem genom att ladda ner guiden nedan.